Column #2 De week van: Hans Achterberg

Column #2 De week van: Hans Achterberg

30 juli 2021 Uit Door Nicholas Henon

Eens in de tijd zal er een column verschijnen op de website waarin een scheidsrechter van Scheidsrechtersvereniging Arnhem & Omstreken centraal zal staan. In deze editie neemt Hans Achterberg (Vice-Voorzitter) ons mee naar  zijn wedstrijddag na een lange periode van afwezigheid door COVID-19.

 

Het geheugen!

Ik ben aangesteld bij HC03. Ik heb HC03 nog nooit gefloten dus heb ik het even opgezocht. Google is je best friend! Hessen Combinatie! De naam Hessen komt van de door Hoog-Keppel lopende Hessenweg en het nabijgelegen Hessenbos. HC03 in 2003 ontstaan door een fusie tussen Hummelo en Keppel (H&K) en Drempt Vooruit en ze voetballen op het terrein van Drempt Vooruit. Klaas-Jan Huntelaar is erelid van HC03.

En nu slaat mijn geheugen op hol! Drempt Vooruit in Achter Drempt! Een jaar of 35 geleden heb ik daar als centrumspits een enorme indruk achter gelaten; 5 doelpunten op een rij tegen Drempt Vooruit in de tweede of derde klasse! Wat een middag. Kan me ook nog herinneren dat ik toen de auto voor een rooms katholieke kerk geparkeerd heb en rechts van de kerk naar de accommodatie moest lopen. Het clubhuis was een tweeverdiepingen gebouw met kleedkamers beneden en dan via een trap naar het clubhuis op de eerste verdieping. Het veld niet al te best en geen tribune aanwezig.

Zaterdagmiddag om 13.00 uur ga ik op stap naar Achter Drempt. En inderdaad mijn geheugen heeft me niet in de steek gelaten. De parkeerplaats is nog steeds naast de kerk en het paadje naar de velden is er ook nog. Toen ik achter de kerk was zag ik de accommodatie: helemaal vernieuwd! Ik word op een hele prettige manier ontvangen en maak complimenten over de accommodatie. Ik vertel uiteraard over de vijf doelpunten achter elkaar en dat ik me de oude kantine herinner. Maar de vriendelijke meneer vertelde me dat een dergelijke kantine er nooit geweest is. En dat er altijd een tribune gestaan heeft! Ik besef dat mijn geheugen niet onfeilbaar is! Maar hoe zou dat met die vijf doelpunten zitten?

 

Hans Achterberg