Column #3 De week van: Hans Achterberg

Column #3 De week van: Hans Achterberg

4 oktober 2021 Uit Door Nicholas Henon

Eens in de tijd zal er een column verschijnen op de website waarin een scheidsrechter van Scheidsrechtersvereniging Arnhem & Omstreken centraal zal staan. In deze editie neemt Hans Achterberg (Vice-Voorzitter) ons mee naar in zijn Ode aan The Hunter.

 

The Hunter

Dromen jullie ook weleens over een voetbalwedstrijd? Afgelopen nacht heb ik gedroomd dat ik weer bij HC’03 in Achter Drempt moest fluiten. Komt natuurlijk omdat ik er laatst gefloten heb, maar deze keer is het anders. Ik moet het zesde elftal fluiten tegen Concordia Wehl 10. Tot mijn grote verbazing doen de teams geen warming  up dus ga ik  de pasjescontrole in de kleedkamer doen. Bij Concordia Wehl klopt het helemaal maar bij HC’03 is wat raars aan de hand. Ze heten allemaal Joling, Lovink en Huntelaar van alles ongeveer 5. Daar begin ik dus niet aan. Geen gedoe meer en beginnen. Leuke wedstrijd en er loopt er 1 in die heel goed kan voetballen; Heet Klaas-Jan. Na de wedstrijd blijkt dat hij het echt was….The Hunter. De volgende dag is er gezeur of hij wel mee had mogen doen en dat ik de passen beter had moeten controleren en dat ze misschien wel 3 punten in mindering kregen en ik 6 wedstrijden geschorst vanwege het niet controleren passen. Ik word zwetend wakker! Heb ik dit nu echt gedroomd, is het werkelijk gebeurd?

 

Hans Achterberg