Internetquiz spelregels weer van start!

Internetquiz spelregels weer van start!

12 oktober 2021 Uit Door Nicholas Henon

Na enige tijd van afwezigheid heeft de Landelijke Commissie Spelregels (LCS) in samenwerking met COVS Nederland besloten de internetquiz weer van start te laten gaan. De eerste ronde start op dinsdag 12 oktober.

 

De quiz wordt in 10 rondes 2-wekelijks gehouden en wordt op de COVS-site op dinsdag opengesteld. Op maandag wordt de quiz gesloten. De antwoorden en standen worden op vrijdag op de COVS-site gezet, waarna op dinsdag weer een nieuwe cyclus start.

 

Ten opzichte van de vorige editie zijn er een paar wijzigingen:

1.            Voor het bepalen van de eindrangschikking tellen de 8 beste resultaten van een deelnemer mee, iemand kan dus een of twee rondes missen en/of zijn slechtste resultaten vervallen.

2.            Voor de verenigingsprijs kijken we naar de gemiddelde scores van de deelnemers van die vereniging, zodat ook kleinere verenigingen een kans maken.

Wel moet een vereniging minstens 50 keer hebben deelgenomen (dus bijvoorbeeld 5 deelnemers die alle 10 de rondes meegedaan hebben of 10 deelnemers die 5 keer meegedaan hebben is genoeg).

Dit om te voorkomen dat een vereniging met maar 2 deelnemers die toevallig goed zijn op die manier gaat winnen.

3.            De winnende vereniging plaatst zich voor het NK-spelregels voor COVS-teams in jun 2022.

4.            Wij zullen ook per vereniging een ranglijst bijhouden, die intern gebruikt kan worden.

 

Wil je meer informatie met betrekking tot de spelregel quiz? Ga naar: https://www.covs.nl/lcs/2021-09-23/internetquiz-weer-van-start