Column #4 De week van: Hans Achterberg

Column #4 De week van: Hans Achterberg

1 december 2021 Uit Door Nicholas Henon

Eens in de tijd zal er een column verschijnen op de website waarin een scheidsrechter van Scheidsrechtersvereniging Arnhem & Omstreken centraal zal staan. In deze editie neemt Hans Achterberg (Vice-Voorzitter) ons mee naar zijn wedstrijd.

 

De Wet van Murphy

De wet van Murphy, toegeschreven aan Edward A. Murphy (1918–1990), luidt “Anything that can go wrong, will go wrong” (alles wat fout kan gaan, zal fout gaan).

Het begon vanmorgen al lekker. Ik had uitgerekend dat vijf voor elf vertrekken van huis naar mijn wedstrijd GVVV O19 – Victoria O19 helemaal top zou zijn. Voor die tijd kon ik nog wel even aan het werk gaan. En daar gaat het voor de eerste keer fout vandaag. Om elf uur schoot het me te binnen dat ik weg had moeten zijn dus snel de sporttas gepakt en op pad naar Veenendaal. Ik had broodjes willen halen want kwart over twaalf een wedstrijdje is lunchtechnisch toch wel een beetje lastig dus broodje voor in de rust was fijn geweest, maar helaas geen tijd.

In de auto snel de Tomtom ingesteld op Verlengde Sportlaan te Veenendaal. Eenmaal in Veenendaal werd ik overal naar toegeleid, maar geen voetbalveld te bekennen. Toen maar snel de KNVB-app ingeschakeld. Ook dit was een drama; heel Veenendaal gezien, allemaal nieuwbouwwijken met eenrichtingverkeer en fietspaden. De paniek begon toch wel enigszins toe te nemen.

Uiteindelijk een half uur vertraging en tien minuten voor het begin van de wedstrijd kwam ik pas aan. Er was al enige sprake van paniek want de scheidsrechter van de week ervoor was ook niet komen opdagen. Geen tijd meer voor een warming up dus proberen rustig “de wedstrijd in te lopen”. Nadat ik beide teams gemeld had dat we zouden beginnen kwam ik er ook nog achter dat ik de verkeerde bril op had en ook nog geen stopwatch om had. Snel de kleedkamer in en alles even voor elkaar gemaakt. En precies op tijd om kwart over twaalf begonnen met de wedstrijd. Wat een drama! Maar als troost….. een fijne wedstrijd gefloten. Had eerder op trainingsavonden ook al vergelijkbare verhalen gehoord: mobiel vergeten, fluit vergeten, kaarten vergeten, schoenen vergeten enz. Eindelijk kan ik er nu over mee praten! En advies aan iedereen die bij GVVV moet fluiten….tik in Sportlaan in plaats van Spoorlaan want dat was het begin van alle ellende!

 

Hans Achterberg