Eens in de tijd zal er een column verschijnen op de website waarin een scheidsrechter van Scheidsrechtersvereniging Arnhem & Omstreken centraal zal staan. In deze editie neemt Hans Achterberg (Vice-Voorzitter) ons mee naar zijn wedstrijddag.

 

MIDDENCIRKEL

Ook gelezen? Scheidsrechter vraagt of hij alleen rond middencirkel kan blijven lopen en fluiten. Vaak krijgen we te horen dat de scheidsrechter niet uit de middencirkel kwam. Meestal komt dat commentaar van de verliezende partij. Bij TOP – SVG vroeg de arbiter zelf of de trainers er problemen mee hadden dat hij rond de middencirkel bleef fluiten dit in verband met een blessure en niet omdat hij lui aangelegd was. De trainers gingen akkoord. Ze zeiden: “Dat maken we elk weekend wel mee!”

Afgelopen zaterdag had ik een leuke wedstrijd: Orion O17 – De Treffers O17. Bij de warming up dacht ik al “O….dat is foute boel!” en besloot rustig “de wedstrijd in te lopen”. Vlak voor de pauze een steek onder in de kuit. Dit leek verdacht veel op een voorbode van een zweepslagje.

In de rust volop rondgelopen en gekke bewegingen gemaakt om de spiertjes maar soepel te houden, maar het werd erger en toen stond ik in dubio: doorgaan of beide teams naar huis sturen. Uiteindelijk maar besloten om op zeker te lopen en niets te zeggen. Gelukkig de eindstreep gehaald, maar mijn beste wedstrijd was het niet voor mijn gevoel. De volgende dagen naar de sportmasseuse gegaan en inmiddels loop ik twee dagen later weer als een kieviet! Misschien moet ik ook maar iedere week preventief naar de sportmasseuse gaan!

 

Hans Achterberg

Door Webmaster