Beste allemaal,

Graag wil ik mezelf voorstellen aan de scheidsrechtersvereniging Arnhem en Omstreken.

Een aantal van jullie heeft mij op de gezellige afsluitende barbecue ontmoet. Jullie hebben gezien dat ik van een bijzondere afkomst ben: Yeap, ik ben Braziliaanse, uit Rio de Janeiro, en zoals het normaal is in mijn land….. wij zijn gek op voetbal! Vooral EKs en WKs.

Als sportfanatiekeling ben ik begonnen met ballet (klassiek en modern), daarna zwemmen,  bodybuilding en karate (Koreaanse karate: tang soo do van 2013 tot 2020). Op sportgebied heb ik verschillende lessen gegeven: zwemlessen, spinning lessen, bodycombat, bodybalance, Nordic Walking, Circuit Training, HIIT (High Intensity Interval Training), Switching en in de laatste 2 jaren weer gewerkt als Fitnessbegeleider.

In 2016 ben ik zzp geworden en als zzp heb ik mijn bootcampbedrijf gestart en gewerkt tot 2020. De bootcamp groepstrainingen waren buiten en gericht op conditie opbouwen, weerbaarheid, explosieve kracht, cardio conditie en puur kracht. Tegelijkertijd ging ik in 2016 ook als Personal Training werken en ik werk nog steeds bij mensen thuis of bij een openbaar sportveld, speeltuin, achtertuin, bos enz.

Naast Personal trainer, ben ik moeder van 3 jongens: Joshua (19 jaar), Kaleb (16 jaar) en Victor (14 jaar) en op dit moment ben ik bezig met mijn studie om Orthomoleculair Therapeut te worden. Ik heb in de eerste helft van 2022 al het eerste deel van de HBO Medische Basis Kennis gedaan en in september 2022 begin ik met HBO Voeding en Diëtetiek (en ik ben ook beschikbaar voor voedingstips zodat jullie op alle vlakken goed worden geïnstrueerd ;-).

Omdat ik het geweldig vind om mensen te trainen en ze te helpen om hun conditie op te bouwen en nieuwe uitdagingen aan te durven, ben ik altijd op zoek naar iets nieuws. Door een goede vriend, ben ik bij jullie terecht gekomen en ik vind het een leuke uitdaging (en mijn eerste indruk was dat jullie een supergezellige groep van vertrouwde fanatieke mannen zijn!). Helaas weet ik niet veel meer over voetbalregels (dat was lang geleden toen ik een examen moest maken tijdens mijn sportopleiding! ;-), maar ik weet zeker dat jullie mij kunnen helpen met het opfrissen van deze kennis. En wat mij betreft, zal ik jullie in het komende seizoen zeker van mooie trainingsschema’s voorzien.

De sfeer in een training is altijd geweldig als er ruimte voor lachen is, tegelijkertijd natuurlijk hard werken op eigen niveau om het best van jezelf naar buiten te brengen. Zo wil ik ons jaar in augustus 2022 beginnen, durven jullie met mij mee? 😉

Info over onze eerste training

Op 24 augustus is onze eerste training en ik zal graag met jullie een kleine conditietest (o.a. sprinttest) en een bodycheck doen (ik breng mijn eigen weegschaal mee die ik bij mijn klanten gebruik). Je hoeft voor deze test niet tijdens de vakantie te trainen! Gewoon op jouw eigen tempo en niveau het doen. De uitslag wordt niet wereldbekend ;-), maar het zal jou zeker helpen om te kijken hoe jouw conditie in het begin van het seizoen is. Mijn plan is elke 4 of 6 maanden (of begin/ eind van het seizoen) de conditie en bodycheck te doen. Dan kunnen jullie zelf jullie progressie zien en ik kan jullie trainingsschema’s veel accurater maken en plannen volgens de conditie en behoefte van de groep.

Op onze eerste training zullen wij: Bodycheck, warming up voor de conditietest, conditietest, 15 tot 20 minuten licht veldtraining (cardio), stabilisatietraining (leuke training voor de core-buik en rug!) zodat jullie lichaam in zijn totaliteit wordt geprikkeld. Dus, wij gaan lekker opbouwen!

Zo lieve mensen met alles gezegd te hebben, wens ik jullie een geweldige zomervakantie en ik verheug mij om jullie in augustus te mogen trainen.

Hartelijke groet,

Tani Viana – Jullie lieve-strenge (en ook fanatieke) conditietrainer!

Door Jeroen