Spiegeltje….spiegeltje aan de wand!

29 december 2022 Uit Door Jeroen

Politie bij jeugdwedstrijd in Lent, grensrechter van MEC’07 uit Maurik mishandeld, duel Buren gestaakt na vechtpartij. De vangst van dit weekend en dan nog alleen maar wat bekend is geworden. Het staat toch echt op de voorpagina van de Gelderlander. En met enig cynisme….voor ons scheidsrechters geen voorpaginanieuws, maar normale kost. En dan nog twee uit eigen ervaring dit weekend….scheidsrechter bij VVO – Duiven werd afgelopen weekend voor van alles en nog wat uitgemaakt door enkele idioten uit het publiek. Mag hopen dat hij niet alles gehoord heeft en om nog dichter bij huis te blijven ……afgelopen zaterdag waren trainers het ook niet altijd eens met mijn beslissingen. Rustig blijven Hans……hopelijk kijken ze ’s avonds even in de spiegel en denken dan: “Tjonge, tjonge, wat heb ik me laten gaan als volwassen kerel!” Maar eerlijk gezegd verwacht ik niet dat dat gebeurt en schelden ze me zelfs nog in de spiegel uit ter warming up voor volgende week. En toch…..het fluiten en vlaggen blijft een mooie hobby! Zaterdagmorgen heb ik de wedstrijd Westervoort G1 – DCS G1 gefloten. Een vriendin had me verleid te komen fluiten zodat er een “echte” scheids was. Kwart voor negen van huis weg. Een prima enthousiaste ontvangst met koffie en gezellig praatje. Het was koud…..ijskoud, maar daar stonden de bikkels van beide teams in korte broek. Zelden commentaar tegen mij. Negen tegen negen, geen assistenten, geen buitenspel, terugspelen en bal pakken mag,  soepel omgaan met hands. Alle ingrediënten om een wedstrijd uit de hand te laten lopen, maar wat een leuke wedstrijd om te fluiten. Na afloop warme chocolademelk gekregen van teammanagers, gezellig aan tafel zitten en wat kletsen!  En wat een contrast….in de middag fluiten in Groesbeek. Geen ontvangst, geen leiders die je ontvangen, gescheld, commentaar op leiding en assistenten. Tja…..wat zal ik er van vinden!

En tegen al degenen die zich het afgelopen weekend hebben misdragen op en rond het voetbalveld……het is winterstop…..tijd van bezinning…….allemaal prettige, vreedzame feestdagen met familie; ik hoop dat jullie het schelden en tieren bij de kerstmaaltijd zullen laten en alvast een gelukkig nieuwjaar!

Hans Achterberg