Dat we door te trainen onze prestaties verbeteren zal niemand tegenspreken….toch? Door te trainen worden we sneller, wendbaarder, gezonder, fitter, slimmer, scherper van geest enz. En hoe vaker we trainen…hoe beter we worden als scheidsrechter…toch? Maar natuurlijk gaat het er niet alleen om dat we trainen om fitter te worden. Een niet onbelangrijk aspect is ook dat het leuk en gezellig is om samen met anderen te trainen.

Natuurlijk willen we tijdens onze wedstrijden ervoor zorgen dat we altijd het spel goed kunnen volgen en daar in de buurt zijn waar we moeten zijn en dat de hele wedstrijd door! Hoe dichter we bij de bal zijn des te geloofwaardiger zijn de beslissingen die we nemen. Ik heb gelezen dat wij als scheidsrechter per wedstrijd ongeveer 10-12 kilometer afleggen. Dat is ongeveer net zoveel als een voetballer in de eredivisie aflegt. Dus stilstaand, joggend, sprintend….alles bij elkaar opgeteld. En dat te bedenken dat Messi rond de 6 kilometer aflegt!

En waarom nu dit stukje? Ook wij bieden onze leden aan om te trainen. Iedere woensdagavond van 20.00 – 21.00 uur bij SDOO in Heteren. Tani is onze trainster en doet dat meer dan goed op een hele prettige manier. Als bestuur hebben we als doel gesteld voor dit seizoen dat er per training 10 personen aanwezig moeten zijn. We zijn op de goede weg, maar we zitten nog net niet op 10. De trainingen worden op dit moment bezocht door gemiddeld 8,16 personen. Dus bij deze een oproep…..blok de woensdagavond in je agenda en kom gezellig trainen!

Hans Achterberg

Door Jeroen