Het was weer zover….woensdag 31 mei trainen met de scheidsrechters. We moesten wat vroeger komen van Tani, omdat we weer gewogen moesten worden. Dit is toch wel een dingetje. Het gevoel dat je op de lagere school had als je in je onderbroekje voor de schoolarts stond. Alleen de schoolarts is nu Tani onze trainster en uiteraard is de onderbroek vervangen door sportkleding. Maar wel de sokken uit; dat dan weer wel. Eerst even op de weegschaal en ondertussen een ingewikkeld handvat vasthouden waarmee van alles en nog wat wordt gemeten zoals hartslag, bloeddruk en IQ geloof ik. Nadat iedereen het haasje is geweest zijn we rondom de tafel in de kantine gaan zitten. De uitslag!!! Van privacywetgeving heeft niemand gehoord dus de uitslagen worden in het openbaar bekend gemaakt.  Dat levert dan weer de nodige hilariteit op. Mijn 97 kilo leverde al de nodige opmerkingen op, maar daar staat tegenover dat ik  meer spieren heb gekregen, maar dat wordt dan weer verkeerd uitgelegd. Zal wel jaloezie zijn! Maar de klapper is voor mij toch wel dat mijn leeftijd 49 jaar is! En dat is toch wel bijzonder, omdat ik toch echt 64 jaar ben.

Thuisgekomen vertel ik het hele verhaal aan mijn vrouw en jullie snappen dat mijn vrouw gewoon van me blijft houden en heel blij is met mijn 49 jaar! Nadeel van al dat testen is dat ik nu toch min of meer gedwongen ben om de vakantie door te trainen want ik wil in augustus dus wel helemaal strak,  met sixpack en 82 kilo zijn als we weer getest worden bij de start van de training. Er is dus werk aan de winkel!

Hans Achterberg

Door Jeroen