SCHEIDS GEZOCHT?

Een aantal verenigingen uit de omgeving Arnhem en omstreken heeft onze scheidsrechtersvereniging de afgelopen tijd benaderd met de vraag of wij als vereniging een scheidsrechter konden leveren voor een bepaalde wedstrijd. Garanties geven kunnen we dan niet omdat de meesten van ons op zaterdag of op zondag al een wedstrijd hebben. Maar……we doen wel onze best. En zo hadden de spelers van Eldenia O19-1 en RKHVV O19-1 het afgelopen weekend wel heel veel mazzel! Niemand minder dan onze topscheidsrechter John Christian (zie foto) wilde best een keer een jeugdelftal fluiten; naast zijn wedstrijd op de zondag (standaard tweede/derdeklasse teams). Iedereen blij! Ook Stefan Vos was bereid een wedstrijd te fluiten. Hij maakte  ESA O23 en DVV O23 zaterdag helemaal gelukkig door hun wedstrijd te fluiten. Dus het was gelukt en iedereen weer tevreden!

Het vinden van scheidsrechter(s) wordt steeds lastiger, maar dat clubs ons weten te vinden en benaderen vinden we super. Wij kunnen in de groepsapp van onze scheidsrechtersvereniging Arnhem & omstreken altijd een oproep doen voor een scheidsrechter of een arbitraal trio. Doen we graag, maar  nogmaals…….geen garanties! Ook voor doordeweekse wedstrijden kunnen verenigingen ons benaderen.

Uiteraard vraagt de scheidsrechter altijd wel een vergoeding. De richtlijn is 25 euro per wedstrijd en vergoeding voor de reiskosten. Voor een neutraal arbitraal trio geldt dat zowel de scheidsrechter als de assistenten dezelfde vergoeding krijgen.

Dus heb je als vereniging een scheidsrechter nodig……..mail ons: secretaris@covsarnhem.nl

Hans Achterberg

Door Stefan