SVAO bij COVS Voetbaltoernooi Regio Oost

Op 29 juni werd het COVS voetbaltoernooi van Regio Oost gehouden op Sportpark De Elze in Lochem. De organisatie was net als voorgaande jaren in handen van SZO uit Zutphen.

Wij vertrokken met 9 man naar Lochem. Na de tactische voorbespreking in de kleedkamer volgde de warming-up. Onze 1e wedstrijd was tegen Apeldoorn. Binnen de minuut kwamen we op
achterstand na een misverstand in de verdediging. Daarna kregen we kansen, maar was het uiteindelijk Apeldoorn dat nogmaals scoorde. De 2e wedstrijd werd een 1-0 overwinning op Deventer via een doelpunt van John Christian na een goede voorzet van JD Maestre.

Na de lunch volgde de 3e wedstrijd tegen Enschede. Na een snelle achterstand kwamen we terug tot 1-1. Daarna was het toch Enschede dat nog 2 maal scoorden.

De 4e wedstrijd resulteerde in een duidelijk 3-0 overwinning op Almelo. Wedstrijd nummer 5 was erg spannend. Na iedere voorsprong kwam Zutphen telkens weer gelijk. Mede door een vermeende penalty veroorzaakt door Stefan Vos, deze was nuttig maar buiten de 7 meter gemaakt maar de arbiter besloot anders. Toch wisten we de overwinning over de streep te trekken.

De laatste wedstrijd was een echt gevecht. Na een snelle 2-0 voorsprong kwam Nijverdal terug in de wedstrijd door een penalty, wederom vanwege een overtreding buiten de 7 meter Stefan Vos maar dezelfde arbiter zag het anders en legde de bal uiteindelijk op de stipt. In het tumult dat hierdoor ontstond, kreeg JD Maestre een rode kaart na een lichte aanraking van de scheidsrechter. We moesten toen dus met een man minder de voorsprong verdedigen. Dat lukte helaas niet. Het werd 2-2.

Met 10 punten uit 6 wedstrijden eindigden we op de 4e plaats. Al met al een zeer geslaagd toernooi.

   

Statistieken
Apeldoorn-Arnhem 2-0

Arnhem-Deventer 1-0
Gele kaart Stefan Vos
1-0 John Christian (JD Maestre)

Enschede-Arnhem 3-1
Sten Vos (-)

Arnhem-Almelo 3-0
JD Maestre (Sander Mulder)
Sten Vos (-)
Sander Mulder (JD Maestre)

Arnhem-Zutphen 3-2
Sten Vos (-)
Sten Vos (-)
Sten Vos (-)

Nijverdal-Arnhem 2-2
Sten Vos (-)
2-0 Sten Vos (-)
Rode kaart JD Maestre

Door Stefan